Hazır Web Tasarım kelimesini 2'ye ayırmak gerekir bunlardan
1. cisi
wordpress, joomla,opencard vb. gibi yurtdışı yazılım firmalarının ya da bir grub insanın open source adı ile kısa vadeli web siteleri (örn:organisazyon, fuar) oluşturmaları için tasarlanan sistemlerdir.
Ancak Türkiye şartlarında bu sistemler biraz yanlış anlaşılmış olsa gerek ki bu sistemleri kullananlar kendilerine web master, web designer gibi entellektüel yakıştırmalar ile odak noktası maddiyat olan hiçbir programlama ve profesyonellik olmayan web siteleri yapmaya başladılar.
2. cisi ise ;
İnternet ortamında satılan hazır şablonlar; bunlar ise bakınca bir web sitesine benzeyen ancak kodlama tarafında çöpten başka bir şey değildir.
Ben falancaya site yaptırdım ama çalışmıyor, olmuyor, telefonuna ulaşamıyorum, işleri çok yavaş yapıyor çoğu zamanda yapmıyor, mail lerim çalışmıyor gibi sorunlar ile karşılaşmak istemiyorsanız lütfen tek işi yazılım ya da web hizmeti olan bu iş olmazsa başka bir iş yapamayacak olan insanlarla çalışmayı deneyin.
Müşteri ile ön görüşme yapılarak istekleri ve hangi kitleye hitap etmesi gerektiğini tespit ederiz.
Görsel ön çalışma yapar, size sunarız, bu görsel üzerinde tartışarak olması gerekenler ya da olmaması gerekenleri tekrar bir düzenlemeye gideriz. (Malum bu işler sanal işler ilk görüşmede gözünüzde canladıramayabilirsiniz.)
Görsel tasarımda ortak nokta bulunduktan sonra statik kodlamaya geçeriz.
Statik kodlama bittikten sonra dinamik kodlamaya geçeriz.
Seo yani arama motorlarında (google, yandex) iyi bir seviyede olmanız için elimizden geleni yaparız.
İşinizi hakkı ile teslim eder, uzun süre size teknik destek veririz.
Bunun cevabını buraya yazmamız kendimizi övmekten başka bir şey olmaz bu da bizim tarzımız değil, bu sebeple müşterilerimizn görüşlerinden ya da referanlarımızdan herhangi birini kopyalayıp google da aratarak onlara sorabilirsiniz. (Tüm Referanlsrımızı sitemize yazamadık istenirse liste halinde gönderebiliriz.)